Baarmoederhals Prik

Er zijn veel mensen die benieuwd zijn wat de baarmoederhals prik nu eigenlijk is. Dit is de reden dat we hier een specifiek stukje over schrijven. De baarmoederhals prik is eigenlijk gewoon de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker. Er zijn in ieder geval nog geen meldingen dat er een meisje is doodgegaan aan de prik die in Nederland wordt toegediend. In andere landen zijn er wel complicaties opgetreden, maar we weten niet of dit door de prik kwam of dat ze al een andere ziekte onder de leden hadden. Tevens kan het zijn dat er in een ander land geen rekening wordt gehouden met de stoffen die in de prik zitten verwerkt en waartegen de meisjes bestand zijn.

Wat kan er gebeuren als je de Baarmoederhals prik hebt gehad?

Doodgaan in ieder geval niet aldus het het RIVM. Het is nog niet voorgekomen dat dit is gebeurd. Wel weten ze dat je een acute reactie kan krijgen, ook wel een anafylactische shock genoemd. Echter is de kans hierop 1 op de 1 á 10 miljoen en is het nog niet voorgekomen.

Hoelang werkt de Baarmoederhals prik?

Tot nu toe laten onderzoeken zien dat de bescherming na ruim 6 jaar nog steeds voldoende is. De afweerstoffen die nog een lange tijd in het bloed blijven kunnen nog weleens 10 á 20 jaar actief zijn, waardoor je misschien pas dan weer een prik moet hebben en nee niet zoals nu 3 stuks.


Wat zit er in de Baarmoederhals Prik

Je wilt toch niet volgespoten worden met rommel. Het gerucht gaat dat er van alles inzit dat giftig is. Er zijn zelfs mensen die zeggen dat er rattengif verwerkt zit in het prikje. Uiteraard is dit niet waar. Het RIVM meldt dat er in het vaccin dat in Nederland wordt gebruikt geen rattengif wordt gebruikt. Mensen roddelen nog wel snel. In het vaccin Gardasil zit wel natriumboraat. Deze stof is ook aanwezig in rattengif en kakkerlakkengif, maar bij het gardasil vaccin in een hele kleine hoeveelheid. Wij hoeven ons niet druk te maken in het Cervarix vaccin dat in Nederland door de RVP wordt gebruikt zit dit niet. Wat zit er dan wel in? In het vaccin zit een viruseiwit dat gemaakt is met behulp van insectencellen. Uiteraard zitten in het uiteindelijke vaccin geen insectencellen meer, het viruseiwit wordt gezuiverd en gescheiden van de cellen afkomstig van insecten.

Vaccinatie tegen baarmoederhalskanker

Meisjes die 12 jaar zijn worden uitgenodigd om zich te laten inenten tegen het HPV-virus. Het virus dat uiteindelijk baarmoederhalskanker kan veroorzaken. Wil je meer weten over de HPV Vaccinatie. Kun je een kijkje nemen op deze pagina en de informatie vinden waarnaar je op zoek was.